fbpx

Ejerledere er fagligt dygtige og stolte omkring deres fag.

De omgiver sig ikke af specialister men er ”kaptajnen alene på broen” der tager beslutninger.

Over 70% fortæller at hovedårsagen til at være ejerleder er at beskæftige sig med det som interesserer og bestemme over egen tid.

Men er det den bedste måde at drive virksomhed på den lange bane?

Jeg arbejder med ejerledere. Og jeg elsker dem. Ejerledere er fagligt dygtige, fyldt med gode ideer, kan tage hurtige beslutninger, har kunden i centrum og glade for det de laver. Alt sammen gode positive egenskaber.

Men de vil også gerne bestemme det meste, kontrollere hvad der sker i forretningen og har høje forventninger til at medarbejderne tænker og agerer som dem selv. De gode ideer bliver afprøvet, men bliver ikke til noget, enten fordi hverdagen eller den næste nye ide kommer i vejen for eksekveringen. 

Jeg ved godt at det er et karikeret billede, men mon ikke mange ejerledere kan nikke genkendende til mine påstande. Og det er da klart. Det er jo ejerlederen som har ansvaret og ”hånden på kogepladen” og risikoen.

Styrken kan også være en svaghed

Den gode ejerleders egenskaber, som nævnt ovenfor, er styrker i hverdagen. Men er det også gode egenskaber når forretningen skal udvikles fra hvor den er i dag og 3-5 år frem? Det kommer helt an på ambitionen. Hvis man er tilfreds med nuværende situation og måske langsomt vil risikere at blive overhalet indenom eller status quo. Så er svaret ja. Ellers er svaret nej.

Udvikling kræver overblik, struktur og handling

Når forretningen skal udvikles effektivt og målrettet, skal der være en plan der giver overblik over de handlinger der skal til for nå målene. En plan som indeholder et sammendrag af de ideer som ejerlederen har, og som giver overblik og struktur. Overblik og struktur betyder, at man kan prioritere hvilke tiltag man vil igangsætte i hvilken rækkefølge.

Og hvem gør det alt sammen? Naturligvis ejerlederen. Fordi han er fagligt dygtig, har gode ideer, træffer beslutninger, har kunden i centrum OG vil bestemme, kontrollere og har høje forventninger. Men er der så tid tilovers til at eksekvere og være vedholdende? 

Hvis du som ejerleder har ambitioner og vil arbejde målrettet med udvikling, er det en rigtig god ide at hente sparring udefra. Fra andre end familie, venner eller forretningsforbindelser som alle har en interesse i relationen til ejerlederen. Få hjælp til at få overblik og struktur på tanker og ideer. Og til at sparre omkring tiltag – det kan de kun blive bedre af. Og til at hjælpe med at eksekvere på ideer så de bliver til noget.

Jeg er specialist i at hjælpe ejerledere med at gennemføre og nå deres drømme. Jeg har gode ideer til hvordan du kan udvikle din virksomhed. Og her er vi tilbage til hvorfor jeg elsker ejerledere: Fordi sammen er vi stærke!

Jeg vil gerne give dig ideer til hvordan du kan komme videre. Du kan helt gratis få 1 times sparring. Du får garanteret nogle input som du kan bruge.

Skal vi smøge ærmerne op og komme i gang med at udvikle din virksomhed?

Tag kontakt til mig allerede i dag. 

leif@garne.net

+45 50 74 00 00

Gl. Møllevej 25, 6640 Lunderskov

Kundereferencer

"En rigtig sparringspartner"

"Sprudlende og spændende"

"Store forventninger"

Lasse Hyldager
Direktør og ejer
Hyldager FotograFilm

 

"Struktur og energi"

"Holder os til ilden"

"Personprofiler - en god øvelse"

 

Frank Evald
Direktør og medejer
Ingeniørgruppen A/S

"Godt indtryk af Leif"

"Leif passer ind"

"Vi er blevet mere konkurrencedygtige"

Carsten Danielsen
Direktør og medejer
CodeOptimus A/S

 

 

"Ønsker os flere kunder"

"Gode input og sparringspartner"

"Seje træk, men vi kommer igennem"

Lars Andersen
Direktør og ejer
Iland Markering

"Struktureret samarbejde"

"Leif kan begejstre"

"God inspiration"

Lars Krag Andreasen
Direktør og ejer
E. Krag Råstoffer A/S

"Firmaet kom op i gear"

"Tilfreds med samarbejdet"

"Omsætning fordoblet"

Poul Søndersø
Direktør og ejer
Søndersø Energi