fbpx

Hvornår får du de ideer som udvikler din forretning de næste år?

Nogle vil sige ”i dagligdagen”. Ja, men er det ikke mest justeringer?
Andre vil sige ”jeg har alt for travlt, så jeg skal ikke udvikle min forretning”.

I denne artikel vil jeg give dig nogle gode ideer til at bearbejde og handle på dine gode ideer, så de ikke går tabt i i daglig drift.

I min tid som ansat – før jeg blev selvstændig – havde jeg fornøjelsen at arbejde sammen med dygtige chefer. Chefer som har bidraget til at jeg fagligt og personligt har udviklet mig.

Som ung fremadstormende aspirant i en stor dansk retail koncern havde jeg den chef jeg har lært allermest af. Lad os bare kalde ham Freddie.

Freddie havde mange gode egenskaber. Én var, at når han kom tilbage fra ferie, så havde han en bog med gode ideer og tiltag som kunne være med til at udvikle virksomheden. De små “nemme” tiltag blev eksekveret allerede om mandagen.

… Og så var der de store idéer…

Dem gav han til min kollega og mig, og bad os om at arbejde videre med dem. Finpudse og forædle. Indsamle viden og data. Videndele og sparre, så løsningen gav størst mulig effekt for virksomheden. Og så blev der eksekveret. Sammen med over 10.000 kolleger. 

Knoklede Freddie i sin ferie? Ringede han og fulgte op om vi havde gjort dit og dat? Tog han rundt i landet og besøgte kolleger?

Nej! Han brugte sin ferie på at komme væk fra jobbet. Slappe af og koble fra. 

Det første han gjorde, for at skabe udvikling, var at lade sig inspirere. Jeg ved ikke om han læste en bog, gik på museum, nød udsigten over havet, drak vin med venner, eller hvad han præcist gjorde, men han kom ud og blev kreativ. Brugte den indre nysgerrighed og interesse for at undersøge. Turde stjæle ideer fra andre og forædle dem. Og måske ikke engang familien opdagede når han noterede sine tanker og ideer i sin bog.

Det andet han gjorde, var at bruge de funktioner han havde til rådighed for at udvikle ideerne. Han turde dele sin viden og idéer med andre, og havde tilliden til, at de kunne spille dem endnu bedre.

Fordelen ved en stor organisation er, at der er specialister indenfor alle felter. Ledelse, økonomi, salg, markedsføring, it, indkøb, og så videre. Så det er let at trække på specialister når man har positionen til det.

Det tredje han gjorde var at eksekvere (forskellen på den gode intention og handling er at eksekvere). Det er måske den mest oversete disciplin indenfor ledelse. Rigtig mange gode ideer bliver iværksat med en god intention. Men ledere bliver sjældent vurderet ud fra evnen til at eksekvere, fordi det er her det hårde arbejde starter og man skal have alle i organisationen med på ideen – og det er ikke sikkert alle syntes ideen er lige god – det er noget med vaner, som jeg vil skrive om senere.

Opsummering: Hvad gjorde han?

1. Fik mange gode ideer i ferien som han noterede for ikke at glemme.

2. Delte sine ideer med andre for at udvikle og teste. Bruge kolleger til at sparre med.

3. Forkaste det som ikke dur og eksekvere på det som dur.

Hvad kan du bruge det til?

Der er jo enorm forskel på en koncern og en ejerledet virksomhed. Ja det er der bestemt. En ejerleder er ofte fagperson på alle områder. Og udover de driftsmæssige funktioner, er der ikke mange administrative medarbejdere. Ofte dog bogholderi. Men det betyder vel ikke at en ejerleder ikke kan holde ferie? Eller få ideer som går udover justeringer? Jo naturligvis.

Du har garanteret mange ideer, og har sikkert også prøvet at gå i stå undervejs når du handler på det. Fordi du overhales indenom at daglige driftsopgaver, som er vigtigere på den korte bane. Dem som siger det ikke sker, skal bare spørge medarbejderne: ”jo masser ideer men de bliver ofte ikke til noget”.

Ejerledere står ofte alene med udfordringer og gennemførsel af nye tiltag. Og i særdeleshed når det drejer sig om den langsigtede plan for hvordan man med sikker hånd driver virksomheden de næste 3-5 år.

Kender du det?

Gør du dig tanker om hvor virksomheden skal hen?

Bliver de gode intentioner overhalet af daglig drift?

Har du mange gode ideer med svært ved at prioritere og eksekvere?

Kunne du godt tænke dig at have en neutral sparringspartner?

Der er flere løsninger på udfordringen. Ofte er der ikke arbejdsopgaver nok til at fastansætte specialister. Nogle vælger en bestyrelse eller advisory board. Andre spørger venner eller forretningsforbindelser til rådighed. Andre vælger en ekstern sparringspartner.

Hvad er dit behov? Jeg står gerne til rådighed med ½ times personlig fortrolig og gratis sparring. Du får garanteret 1 eller flere gode ideer.

Skal vi smøge ærmerne op og komme i gang med at udvikle din virksomhed?

Tag kontakt til mig allerede i dag. 

leif@garne.net

+45 50 74 00 00

Gl. Møllevej 25, 6640 Lunderskov

Kundereferencer

"En rigtig sparringspartner"

"Sprudlende og spændende"

"Store forventninger"

Lasse Hyldager
Direktør og ejer
Hyldager FotograFilm

 

"Struktur og energi"

"Holder os til ilden"

"Personprofiler - en god øvelse"

 

Frank Evald
Direktør og medejer
Ingeniørgruppen A/S

"Godt indtryk af Leif"

"Leif passer ind"

"Vi er blevet mere konkurrencedygtige"

Carsten Danielsen
Direktør og medejer
CodeOptimus A/S

 

 

"Ønsker os flere kunder"

"Gode input og sparringspartner"

"Seje træk, men vi kommer igennem"

Lars Andersen
Direktør og ejer
Iland Markering

"Struktureret samarbejde"

"Leif kan begejstre"

"God inspiration"

Lars Krag Andreasen
Direktør og ejer
E. Krag Råstoffer A/S

"Firmaet kom op i gear"

"Tilfreds med samarbejdet"

"Omsætning fordoblet"

Poul Søndersø
Direktør og ejer
Søndersø Energi